mandag 21. juli 2014

OKSEHALESUPPE



etter noen deilige uker i varmere strøk er jeg nå hjemme igjen og klar for å dele noen oppskrifter med dere.

Her om dagen lagde jeg en oksehalesuppe,noe som forøvrig er den beste suppa jeg har spist...klarer hvertfall ikke å komme på noen bedre suppe jeg har smakt,i farta...
Dette er jo ingen hverdagssuppe,da man trenger en del timer til å lage den...men er ypperlig til spesielle anledninger.


1,3kg oksehaler
2 store løk
6 fedd hvitløk
2 laubærblad
2 gulerøtter
2 bokser hakket tomat
1 liter vann
smør til steking
havsalt og pepper

start med å brune oksehalene i godt med smør,til de får stekeskorpe på alle sidenen.
ha disse i en stor kjele.
kutt løken i store biter og brun den litt i panna og så. ha løken over i kjelen sammen med stekekrafta.
tilsett gulrotkuttet i biter,hvitløkfedd,laubærblad,tomatboksene og vannet.
kok opp og la det småkoke i min. 3 timer.



jeg kokte suppa i 5 timer og man kan gjerne la det koke ennå lengre.
Rør om av og til og tilsett mer vann når du ser at suppa begynnner å bli tjukk,slik at det ikke svir seg...
når suppen er ferdigkokt,tar du oksehalene ut av kjelen og legg de på et skjærebrett.
sil suppa. hell suppa i en kjele og rens oksehalene og tilsett kjøttet i suppen og la det småkoke 10-15minutter til..smak til med havsalt og pepper.
bon apetit...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar