mandag 25. august 2014

BIFF STROGANOFF



Det glade 80-tallet!
husker du det glade 80-tallet når aha nådde toppen på amerikanske hitlister,vi gikk i "bvall"-genser og også det 10-året det ble laget virkelig god musikk...
men hva i all verden har dette med min blogg å gjøre?
jo,jeg har børstet støv av en skikkelig 80-talls slager i matveien...
nemlig biff stroganoff....det er vel neppe noen matrett som er sååå 80-tallet som nettopp denne retten...
Det er jo en meget smakfull middagsrett som man egentlig ikke trenger å endre noe for å få den til å bli lavkarbo-vennlig...

du trenger:
800g grytekjøtt av storfe
150 g fersk champignon
2 løk
3 ss tomatpure(velg den med minst sukker)
1 boks seter rømme
smør til steking
1 buljongterning(oksekjøtt)
5 dl vann.

start med å kutte kjøttet i terninger.
brun kjøttet i varm stekepanne.
kjøttet skal ikke gjenomstekes,men bare få stekeskorpe på alle sider.Brun kjøttet i flere omganger,så det ikke begynner å koke..
hell kjøttet med stekekraften i en passende kjele og kok det mørt
tilsett vannet og buljongterningen.
og la det stå og småputre.
pass på at det ikke koker tørt,i tilfelle all væsken blir kokt inn,så spe med mer vann.
Når kjøttet begynner å bli mørt, tilsetter du hakket løk og champignon.
tilsett deretter tomatpure og rømme og la det stå og småputre videre ca 10min...
så er den ferdig til servering.



jeg serverer biff stroganoff med kokt blomkål, og denne gryta er så god at du vil ikke engang savne risen som var en kjent følgesvenn til denne retten...
bon apetit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar