torsdag 14. august 2014

SELLERIROTPURE



JEG SIMPELTHEN ELSKER SELLERIROT...
jeg bruker mye sellerirot i matlagingen,det være seg sellerorotkaker,fløtegratinert sellerirot eller sellerirotpure .
savner ikke poteter i det hele tatt takket være selleriroten.

denne oppskriften er en stor porsjon,men synes det er greit å bare varme opp dagen etterpå....

800g sellerirot(netto)
200 g gulrot
1 ss smør,tine
1 dl matfløte
havsalt
pepper.

vask,skrell og kutt sellerirot og gulrot i terninger,
kok de møre.


hell deretter av vannet og kjør de til en jevn pure med stavmixer.
sett kjelen tilbake på platen,svak varme. tilsett fløten og rør godt.
rør tilslutt inn smøret og smak til med salt og pepper.

ikke noe hokus pokus med denne oppskriften,enkelt og greit.
ønsker du mindre porsjon så er det jo bare å halvere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar